DE SESSIES

 

Een natuursessie geeft je de mogelijkheid om jezelf  te (her)vinden. Door in de natuur te zijn en te werken aan jezelf samen met een ervaren coach en zingevingsbegeleider, kun je terug gaan naar jouw eigen natuur. Op die manier kom je zo dicht mogelijk bij jouzelf en je eigen kracht terecht.

 

Bij een natuursessie ben je een aantal uren buiten met mij als mede-ontdekker van jou en waar je mee rond loopt. We wandelen, praten, staan stil (en zijn stil als dat nodig is), doen oefeningen, ervaren wat er is en werken aan wat jij nodig hebt. Puur tijd voor jouzelf, er is aandacht even alleen voor jou en je ervaart weer pure verbondenheid met jezelf, je eigen intuïtie, de natuur en de wereld. Je krijgt diepere inzichten en vindt antwoorden op vragen waar je nu mee leeft.  Je gaat naar huis met jouw nodige energie en ontdekt praktische handvaten om mee verder te gaan.

Een natuursessie kan eenmalig of meerdere keren in een jaar. Volg je liever een traject? Dan zijn de Panoramasessies beter geschikt voor jou. Wil je nog eens terug naar de beleving en inzichten van de natuursessie maar dan wat korter? Dan is de mini-variant wat voor jou: de Opfrisser.

MEER WETEN?

Voor wie is een natuursessie?

Waar kun je mee aan de slag in een natuursessie?

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Op welke locaties zijn de natuursessies?

Wat zijn de kosten van een natuursessie?

Kennismaken met de coach

Contact

 

De Panoramasessies vormen een traject van natuursessies waarin je in een periode van vier tot zes maanden de verbinding met jezelf en je natuur aangaat zodat je op jouw eigen wijze weer verder kunt. Ik loop met jou door je leven zodat jij zélf de volgende stap op je levenspad kunt zetten. We doen dit voornamelijk buiten wandelend in de natuur. We lopen onder andere vanuit verschillende invalshoeken, we beginnen met een Verhelderingsloop: dit geeft overzicht. Dit wordt gevolgd door meerdere  Verdiepingslopen: dit geeft inzicht. We sluiten af met een Vooruitloop: dit geeft uitzicht.

 

En natuurlijk volgen we precies wat nodig is om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je vragen en wat er gaande is in jezelf en jouw leven. Vooraf en na de sessies is er contact met de coach en krijg je ondersteuning in je proces door middel van op maat gemaakte oefeningen en reflectievragen.

De Panoramasessies zijn onder andere heel goed in te zetten als Loopbaantraject, begeleiding bij Burn-out en Stress en als ondersteuning bij bij levensveranderende gebeurtenissen. Vind je het traject te groot, begin dan met één of meerdere Natuursessies. Of wil je juist liever in een kortere tijd een verandering bij jezelf teweeg brengen? Dan past het traject van De Panoramasessies ++ beter bij je. 

MEER WETEN?

Voor wie zijn de Panoramasessies?

Waar kun je mee aan de slag in de Panoramasessies?

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Op welke locaties zijn de Panoramasessies?

Wat zijn de kosten van de Panoramassessies?

Kennismaken met de coach

Contact

 

Deze sessies geven je de mogelijkheid om heel intensief en in korte tijd je blik op jezelf en je leven te verruimen. Binnen een week loop je minimaal drie natuursessies. Hierin doen we een Verhelderingsloop, een Verdiepingsloop en een Vooruitloop. Daarnaast heb je meerdere contactmomenten met je coach, doe je oefeningen en focus je je volledig op jezelf en wat jij nodig hebt. Pure individuele natuurcoaching voor jou alleen! Aan het eind van de week kun jij vanuit overzicht, inzicht en vooruitzicht nieuwe stappen maken in je leven.

 

Deze sessies vragen een leeggemaakte week van jouw tijd en jouw volledige aandacht. Die aandacht zal ik als coach jou ook geven. Het liefst verblijf je ook op een andere locatie dan thuis (in de buurt van Steenwijk of op Vlieland) en heb je vrijwel geen afleidingen van je dagelijkse leven. Bij de kennismaking kijken we op maat hoe dit gerealiseerd kan worden. Een maand na de intensieve week plannen we nog een natuursessie om de verwerking van de week en de veranderingen goed te kunnen plaatsen en verder in gang te zetten. 

Lijkt dit traject je te intensief? Dan zijn de verspreide Panoramasessies  meer iets voor jou! Ook kunnen we op maat een plan maken voor een ander aantal sessies kort achter elkaar in een paar dagen gecombineerd met losse sessie(s) in de maanden daarvoor en daarna.

MEER WETEN?

Voor wie zijn de Panoramasessies++?

Waar kun je mee aan de slag in de Panoramasessies++?

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Op welke locaties zijn de Panoramasessies++?

Wat zijn de kosten van de Panoramasessies++?

Kennismaken met de coach

Contact

 

Het komt vaak voor dat je een kort moment nodig hebt om je eigen kracht en inzicht weer terug te halen. Hiervoor is er de mogelijkheid voor een wandeling of gesprek van een uur op een rustige natuurlocatie of in mijn buitenpraktijk. Ik help  je vooral weer even met het door jezelf en de natuur her-innerd worden aan jouw eigen kracht, aan jouw eigen natuur. De Opfrisser is er voor iedereen die ooit eerder coaching, supervisie, een natuursessie of een traject bij mij of bij Breekjaar hebben gedaan. Is dit niet het geval bij jou? Dan is de Natuursessie meer geschikt voor jou!

MEER WETEN?

Op welke locaties zijn de Opfrissers?

Wat zijn de kosten van een Opfrisser?

Contact

De Ontlader is een speciale Stress-Release wandeling waarin je tot rust komt en meer samenvalt met jezelf en je natuurlijke omgeving. In deze wandelsessie van ongeveer een uur werk ik met je vanuit verschillende loop- en aandachtstechieken er naar toe dat je veel van je stress, onrust en vermoeidheid kwijt kunt raken en weer meer in balans komt.

 

We doen dit vooral in het bos omdat bos (en met name naaldbomen) phytonciden uitscheiden. Een fantastisch stofje omdat het bij inademing het stresshormoon cortisol kan verminderen. Een wandeling in de natuur vermindert daarmee het vrijkomen van stresshormonen en verhoogt het energieniveau, daarnaast kan het zelfs de bloeddruk verlagen en depressiviteit en nervositeit tegen gaan. Gecombineerd met de individuele en op jou gerichte begeleiding tijdens deze Stress-Release wandeling, geeft de Ontlader jouw alle mogelijkheid om weer rustiger en steviger in het dagelijkse leven te staan. 

MEER WETEN?

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Kennismaken met de coach

Wat zijn de kosten van de Ontlader?

Contact

 
 

De Ontdekker is een workshop waarbij je met je levensvragen de natuur in gaat. Loop je met vragen over jezelf en jouw leven waar je maar geen antwoord op kunt vinden? Of die telkens weer terug komen? Of die maar niet echt helder worden terwijl je wel telkens een knagend of vragend gevoel hebt over iets? Iets dat verborgen lijkt en zich moeilijk laat zien? Dit soort vragen of thema's die maar in een traag tempo beantwoord worden noemen we ook wel levensvragen. Die kunnen over allerlei gebieden in je leven gaan zoals bijvoorbeeld liefde, werk, relaties, zingeving of identiteit. De natuur is dé plek om te ontdekken hoe jij meer inzicht kunt krijgen in deze vragen en hun antwoorden.

In een groep van maximaal zes deelnemers loop je (samen met mij als begeleider) de natuur in. Door middel van diverse oefeningen maak je kennis met hoe jij zelf in de natuur beter in verbinding kunt komen te staan met jouzelf, jouw pad en antwoorden op jouw levensvragen. De meeste oefeningen doe je individueel en daarnaast is er mogelijkheid tot uitwisseling. Het gaat dus echt om jouw proces dat waar gewenst versterkt wordt door de ervaringen van de andere deelnemers en de begeleidende coach.

Locatie: Bos en landerijen van de Eese, Steenwijk  (adres volgt bij inschrijving).

Makkelijk bereikbaar vanaf A32 op de grens van Overijssel, Friesland en Drenthe.

 

Datum: Zaterdag 1 februari 2020 van 13.00 tot 16.00 uur

 

Kosten: €55,- per persoon

MEER WETEN?

Kennismaken met de begeleidende coach

Aanmelden of meer informatie