top of page
Natuursessies
DSC_0325.jpg

Een natuursessie geeft je de mogelijkheid om jezelf  te (her)vinden. Door in de natuur te zijn en te werken aan jezelf samen met een ervaren coach/begeleider, kun je terug gaan naar jouw eigen natuur. Op die manier kom je zo dicht mogelijk bij jouzelf en je eigen kracht terecht.

 

Bij een natuursessie ben je een aantal uren/een dagdeel buiten met je coach/begeleider en ont-dek je samen waar je mee rond loopt, wat dat precies is, wat het voor je betekent, waar het door komt en wat je er mee kunt doen. Een sessie bestaat uit wandelen, praten, stilstaan (en zijn stil als dat nodig is), oefeningen doen die op jou af zijn gestemd, ervaren wat er is in jou en je lichaam en werken aan wat jij nodig hebt. Dit is puur tijd voor jouzelf, er is aandacht alleen voor jou en je ervaart weer verbondenheid met jezelf, je eigen intuïtie, de natuur en de wereld. Je krijgt diepere inzichten, vindt antwoorden op vragen waar je nu mee leeft en leert om gaan met jezelf en de uitdagingen in jouw leven.  Je gaat naar huis met jouw nodige energie en ontdekt praktische handvaten om mee verder te gaan.

Een natuursessie kan eenmalig of meerdere keren in een jaar. Volg je liever een traject? Dan zijn de Natuursessies+ meer geschikt voor jou. Wil je nog eens terug naar de beleving en inzichten van de natuursessie maar dan wat korter? Dan is de mini-variant wat voor jou: de Opfrisser.

MEER WETEN?

Voor wie is een natuursessie?

Waar kun je mee aan de slag in een natuursessie?
De ervaringen van anderen

De Locaties waar de natuursessie plaats kan vinden

De kosten van een natuursessie

Kennismaken met de coach

Contact

Natuusessies +
PANORAMASESSIES

De Natuursessies+ vormen een traject van natuursessies waarin je in een periode van drie tot zes maanden de verbinding met jezelf en je natuur aangaat zodat je op jouw eigen wijze weer verder kunt. De coach/begeleider loopt met jou door je leven zodat jij zélf de volgende stap op je levenspad kunt zetten. Dit gebeurt buiten al wandelend in de natuur en de coach/begeleider volgt wat nodig is om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je vragen en wat er gaande is in jezelf en jouw leven. Dit doe je door middel van gesprekken en diverse oefeningen waarbij we onder ander gebruik maken van de natuur, het lichaam, zingeving en intuïtie. Vooraf en na de sessies is er contact met de coach en krijg je ondersteuning in je proces door middel van op speciaal op jouw afgestemde oefeningen en reflectievragen.
 

Het traject bestaat uit vijf sessies en wordt geheel op maat vormgegeven. Daardoor is het onder andere heel goed in te zetten als begeleiding bij burn-out en stress, als persoonlijk leiderschapstraject, als traject om om te leren gaan met hooggevoeligheid, bij zingevingsvragen en als ondersteuning bij  levensveranderende gebeurtenissen
 

Vind je het traject te groot, begin dan met één of meerdere Natuursessies. Of wil je juist liever in een kortere tijd een verandering bij jezelf teweeg brengen? Dan past het traject van De Natuursessies ++ beter bij je. Heb je loopbaanvraag dan past het traject van de Ontwikkelaar waarschijnlijk beter bij je.

MEER WETEN?

Voor wie zijn de Natuursessies+?

Waar kun je mee aan de slag in de Natuursessies+?
De locaties waar de Natuursessies+ kunnen plaatsvinden

De ervaringen van anderen

De kosten van de Natuursessies+

Kennismaken met de coach

Contact

Natuursessies++
Kopie van PANORAMASESSIES VLIELAND

Deze sessies geven je de mogelijkheid om heel intensief en in korte tijd je blik op jezelf en je leven te verruimen. Binnen een week loop je minimaal drie natuursessies. Hierin doe je een Verhelderingsloop, een Verdiepingsloop en een Vooruitloop. Daarnaast heb je meerdere contactmomenten met je coach, doe je oefeningen en focus je je volledig op jezelf en wat jij nodig hebt. Pure individuele natuurcoaching voor jou alleen! Aan het eind van de week kun jij vanuit overzicht, inzicht en vooruitzicht nieuwe stappen maken in je leven.

 

Deze sessies vragen een leeggemaakte week van jouw tijd en jouw volledige aandacht. Die aandacht zal de coach/begeleider jou ook geven. Het liefst verblijf je ook op een andere locatie dan thuis (in de buurt van Steenwijk of op Vlieland of Schiermonnikoog) en heb je vrijwel geen afleidingen van je dagelijkse leven. Bij de kennismaking kijken we op maat hoe dit gerealiseerd kan worden. Een maand na de intensieve week plannen we nog een natuursessie om de verwerking van de week en de veranderingen goed te kunnen plaatsen en verder in gang te zetten. 

Lijkt dit traject je te intensief? Dan zijn de verspreide Natuursessies+  meer iets voor jou! Ook kunnen we op maat een plan maken voor een ander aantal sessies kort achter elkaar in een paar dagen gecombineerd met losse sessie(s) in de maanden daarvoor en daarna.

MEER WETEN?

Voor wie zijn de Natuursessies++?

Waar kun je mee aan de slag in de Natuursessies++?

De locaties waar de Natuursessies++ kunnen plaatsvinden
E
rvaringen van anderen

De kosten van de Natuursessies++

Kennismaken met de coach

Contact

De Ontwikkelaar
De Ontwikkelaar.JPG

Vastgelopen in je werk de afgelopen tijd? Geen idee welke stappen je verder kunt en wilt zetten in je loopbaan? Of loop je rond met vragen over hoe je kunt zorgen dat je ook in het komende deel van je loopbaan met plezier en voldoening aan het werk blijft? Vraag je je af hoe je jouw talenten het beste benut? Of leeft er een andere dringende of terugkomende loopbaanvraag bij jou? In een aantal sessies met een loopbaancoach kun je hier meer helderheid in krijgen en draag je zorg voor een passend vervolg van je loopbaan. 

De Ontwikkelaar is een loopbaantraject van vijf sessies van ieder ongeveer anderhalf uur al wandelend in de natuur welke je binnen twee tot vier maanden volgt. We lopen vanuit verschillende invalshoeken: een Verhelderingsloop die overzicht geeft over jezelf en je werksituatie. Dit wordt gevolgd door meerdere Verdiepingslopen: dit geeft inzicht in jouzelf, je kunnen, je willen en wat jij belangrijk vindt in werk en leven. Het traject wordt afgesloten met een Vooruitloop: dit geeft uitzicht op de mogelijkheden en stappen die je kunt ondernemen in je verder loopbaan.

En natuurlijk volgt de coach/begeleider precies wat nodig is om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je vragen en wat er gaande is in jezelf en in jouw loopbaan. Vooraf en na de sessies is er contact met de coach en krijg je ondersteuning in je proces door middel van op maat gemaakte loopbaanoefeningen en reflectievragen. 

N.B. De Ontwikkelaar kan in veel gevallen door de werkgever vergoed worden. Lees meer over de mogelijkheden.

MEER WETEN?

De locaties kan de Ontwikkelaar plaatsvinden
De ervaringen van anderen

De kosten van de Ontwikkelaar

Kennismaken met de coach

Contact

Stress Release Wandeling

De Ontlader is een speciale Stress-Release wandeling waarin je tot rust komt en meer samenvalt met jezelf en je natuurlijke omgeving. In deze wandelsessie van ongeveer een uur werkt de coach/begeleider met je vanuit verschillende loop- en aandachtstechieken er naar toe dat je veel van je stress, onrust en vermoeidheid kwijt kunt raken en weer meer in balans komt.

 

We doen dit vooral in het bos omdat bos (en met name naaldbomen) phytonciden uitscheiden. Een fantastisch stofje omdat het bij inademing het stresshormoon cortisol kan verminderen. Een wandeling in de natuur vermindert daarmee het vrijkomen van stresshormonen en verhoogt het energieniveau, daarnaast kan het zelfs de bloeddruk verlagen en depressiviteit en nervositeit tegen gaan. Gecombineerd met de individuele en op jou gerichte begeleiding tijdens deze Stress-Release wandeling, geeft de Ontlader jouw alle mogelijkheid om weer rustiger en steviger in het dagelijkse leven te staan. 

MEER WETEN?

De locaties waar de Ontlader kan plaatsvinden
De ervaringen van anderen

De kosten van de Ontlader

Kennismaken met de coach

Contact

De Ontlader
De Opfrisser

Kom je een hobbel tegen in je leven? Een nieuwe vraag of weet je even niet meer waar te beginnen of hoe verder te gaan? Bij iedereen komt wel eens dat moment dat je het even nodig hebt om je eigen kracht en inzicht weer terug te halen. Dit kan in een een wandeling van een uur op een rustige natuurlocatie. De coach/begeleider helpt  je vooral weer even met het door jezelf en de natuur her-innerd worden aan jouw eigen kracht, aan jouw eigen natuur. De Opfrisser is er voor iedereen die ooit eerder coaching, supervisie, een natuursessie of een traject bij Gundalyn hebben gedaan. Is dit niet het geval bij jou? Dan is de Natuursessie meer geschikt voor jou!

MEER WETEN?

De locaties waar de Opfrisser kan plaatsvinden

De kosten van een Opfrisser

Contact

De Opfrisser
bottom of page